Czekoladowe Odciski Kciuków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowych odcisków kciuka. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Czekoladowe Odciski Kciuków, Czekoladowe Odciski Kciuków, oraz Czekoladowe Odciski Kciuków dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij masło, brązowy cukier i cukier granulowany, aż będzie gładka. Ubić w żółtkach i wanilii, aż dobrze wymieszane, skrobanie boki miski w razie potrzeby.
W małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Przykryć miskę folią i schłodzić, aż ciasto będzie twarde, ale giętkie, około 30 minut.
Umieścić około 1/3 szklanki cukru turbinado w płytkiej misce. Uformuj ciasto na 1-calowe kulki i zwiń, aby pokryć cukrem turbinado.
Miejsce 1 cal od siebie na maślane 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia. Naciśnij kciuk na środek każdego ciastka, aby uzyskać głęboki odcisk na 1/2 cala.
Piec ciasteczka w 325 regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół. Jeśli pieczenie więcej niż jednego arkusza na raz w jednym piekarniku, Zmień pozycje w połowie pieczenia.
Przenieś pliki cookie do szafy, aby całkowicie wystygły (jeśli wgniecenia zniknęły, zrób je ponownie, gdy pliki cookie są ciepłe).
Dokładnie wypełnić każde wcięcie około 1/2 łyżki czekolady ganache.
Ostudzić, aż ganache będzie lśniący i jędrny w dotyku, około 1 godziny (lub schłodzić przez około 30 minut).
Czekoladowy ganache: w żaroodpornej misce ustawionej nad (ale nie dotykając) ledwo gotującą się wodą na patelni, od czasu do czasu wymieszać 6 uncji posiekanej słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady, 2 łyżki śmietany ubijającej, 1 łyżka syropu kukurydzianego i 1 łyżka masła, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić do grubości, ale nie Firmy, o 15 protokół. Sprawia, że około 1 1/4 szklanki.