Czekoladowe Ciasto Włoskie
Czekoladowe włoskie ciasto to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka sody oczyszczonej, orzechów pekan, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Włoskie Ciasto Z Kremem, Czekoladowe włoskie ciasto dla # BundtBakers, oraz Włoskie Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki.
Instrukcje
Ubij białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty; odstaw na bok.
Ubić masło i skrócić do kremowej; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Połącz mąkę, kakao i sodę oczyszczoną; Dodaj do mieszaniny masła na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszaj z kokosem, posiekanymi orzechami pekan i wanilią. Złożyć na białkach.
Wlać ciasto do 3 nasmarowanych i posypanych mąką 8-calowych okrągłych tortownic.
Piec w temperaturze 325 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni 10 minut.
Usunąć warstwy ciasta do stojaków z drutu i całkowicie ostudzić.
Polewę czekoladowo-serową rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.