Czekoladowe włoskie ciasto to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka sody oczyszczonej, orzechów pekan, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Włoskie Ciasto Z Kremem, Czekoladowe włoskie ciasto dla # BundtBakers, oraz Włoskie Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki.
Instrukcje
1
Ubij białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2
Ubić masło i skrócić do kremowej; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Masło
Cukier
3
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
4
Połącz mąkę, kakao i sodę oczyszczoną; Dodaj do mieszaniny masła na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszaj z kokosem, posiekanymi orzechami pekan i wanilią. Złożyć na białkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów Pekan
Soda Oczyszczona
Maślanka
Białka Jaj
Kokos
Wanilia
Masło
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
5
Wlać ciasto do 3 nasmarowanych i posypanych mąką 8-calowych okrągłych tortownic.
6
Piec w temperaturze 325 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Usunąć warstwy ciasta do stojaków z drutu i całkowicie ostudzić.
8
Polewę czekoladowo-serową rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.