Czekoladowe ciasto truflowe z pomarańczą-Szampan Sabayon i truskawki
Czekoladowe ciasto truflowe z pomarańczą-Szampan Sabayon i truskawki może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 508 kalorii, 11g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 2,06 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, bardzo zmielone migdały, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrynowy Sabayon z truskawkami, Rabarbar Sabayon z truskawkami, oraz Ciasto francuskie z kremem Sabayon i truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. Posmaruj 9-calowe szklane naczynie z margaryną.
Pierwsze 3 składniki ubić w małej misce.
Połączyć 1 funt czekolady i 6 łyżek margaryny w dużej misce mikrofalowej bezpieczne.
Kuchenka mikrofalowa w odstępach 20-30-sekundowych, aż będzie gładka, często mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
Jajka ubić w dużej misce 1 minutę.
Dodać cukier i wanilię. Beat aż gruby i bladożółty, 3 do 4 minut. Ubić skórką pomarańczową, następnie mieszaniną czekolady. Zmniejszyć prędkość do niskiej; ubić w suchych składników.
Przenieść ciasto do naczynia ciasto; umieścić na obręczy blachy do pieczenia.
Umieść blachę do pieczenia z ciastem w piekarniku.
Piec ciasto, aż popękane na górze i tester włożony do środka wychodzi z wilgotnych okruchów dołączonych, 45 do 50 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej (centrum spadnie).
Połącz 1 uncję posiekanej czekolady i 1 łyżkę margaryny w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Mikrofalówka w 15-sekundowych odstępach, aż glazura będzie gładka, często mieszając.
Mżawka glazury na ciasto.
Posypać migdałami. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Chill until cold. Namiot z folią; chłód.
Wrzuć jagody, cukier i skórkę pomarańczową do średniej miski, aby zmiksować. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania, do 4 godzin.
Ciasto pokroić w kliny; umieścić na talerzach.
Podawać z truskawkami i sabayon.