Czekoladowe ciasto Klementynkowe z gorącym sosem czekoladowym
Czekoladowe ciasto Klementynkowe z gorącym sosem czekoladowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 354 kalorie, 5G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, 2 łyżeczki startej skórki klementynki (około 2 klementynki), jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Clementine Brownie, Ciasto z czekoladą i oliwą z oliwek. Moje ciasto, oraz Bezglutenowy Cranberry Clementine Cake with White Chocolate Ganache.
Instrukcje
Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię; dno linii papierem do pergaminu. Tłuszcz i mąka pergamin, wyjmując nadmiar mąki; odstawić.
Czekoladę i masło wymieszać w ciężkim rondlu na małym ogniu, aż będzie gładkie.
Ubij żółtka i 3/4 szklanki cukru w dużej misce ze średnią prędkością za pomocą miksera elektrycznego, aż bledną i gęstą.
Dodać roztopioną mieszaninę czekolady, ubijając aż do wymieszania.
Dodaj mąkę, ubijając aż do wymieszania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Dodać skórkę, posiekane Klementynki i Likier pomarańczowy.
Białka ubić w osobnej misce ze średnią prędkością za pomocą miksera elektrycznego do uzyskania piany.
Dodać sól i pozostałą 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć jedną trzecią mieszaniny białka jaja do mieszaniny czekolady; powtórzyć dwa razy.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 50 do 55 minut lub do lekko twardego w dotyku. (Pęknięcia utworzą się na wierzchu ciasta.)
Wyjmij ciasto do stojaka z drutu; Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować. Lekko schłodzić.
Usuń boki springform pan. Odwróć ciasto na talerz do serwowania i usuń spód springform i pergamin.
Podawać na ciepło z gorącym sosem czekoladowym; w razie potrzeby udekorować.