Czekoladowe Ciasteczko Jacques ' A
Czekoladowe ciasteczko Jacquesa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis serwuje 40 i kosztuje 75 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, słodko-gorzką czekoladę, orzechy włoskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Czekoladowe Ciasteczka Jacquesa Torresa, Sekretne Ciastko Z Kawałkami Czekolady Jacquesa Torresa, oraz Peppermint Cookie Mudslide.
Instrukcje
Rozpuść razem niesłodzone i słodko-gorzkie czekoladki i odłóż na bok
Umieść masło i cukier w misce miksera stojącego i mieszaj, aż się połączą.
Dodawaj jajka po 1 na raz.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól i mieszaj, aż się połączą.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Dodaj orzechy włoskie i posiekane kawałki czekolady.
Wyłóż małe kopce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli chcesz zrobić gigantyczne ciasteczka, użyj zamiast tego gałki do lodów. Równomiernie rozłożyć kopce ciasta i piec w nagrzanym do 350 stopni piecu konwekcyjnym przez 16 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Cream Sherry, Madera i Prosecco to moje najlepsze typy ciasteczek. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "