Czekoladowa Tarta Z Ganache
Czekoladowa tarta Ganache może być tylko deserem, którego szukasz. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz wódkę, masło, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowa Tarta Z Ganache, Czekoladowa Tarta Z Ganache, oraz Czekoladowa Tarta Z Ganache.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Połączyć masło, cukier, nasiona wanilii i sól w dużej misce i mieszać, aż równomiernie włączone.
Dodać mąkę i mieszać, aż po prostu połączone i miękkie ciasto tworzy.
Posypać ciasto na dnie 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Używając miarki lub palców, równomiernie wciśnij ciasto na dno i na boki patelni (mąkę od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejeniu).Przykryj skorupę tarty folią i pozostaw ją w lodówce na 30 minut. Po wystygnięciu nakłuć widelcem i piec na złoty kolor, około 20 do 25 minut.
Czekoladę i masło umieścić w średniej misce; odstawić.
Połączyć śmietanę, cukier i sól w małym rondlu na średnim ogniu i mieszać, aż cukier rozpuszcza się i płyn jest tylko na wolnym ogniu, o 4 protokół.
Wlać mieszaninę śmietany na czekoladę i masło i odstawić do stopienia, o 4 protokół. Delikatnie mieszać, aż będzie gładka.
W małym rondlu na średnim ogniu umieścić wiśnie, wódkę, cukier i zarezerwowaną fasolę wanilii ze skórki i wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wiśnie zaczną się rozpadać i syrop zgęstnieje, około 50 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Podawać z plasterkami tarty.