Czekolada Malina Clafoutis
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekolady Maliny Clafoutis. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Jeśli masz masło, mąkę, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekolada Malina Pistacja Clafoutis, Malina Clafoutis, oraz Malina Clafoutis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku. Masło 1 1/2-quarts płytkie naczynie do pieczenia.
Wrzucić jagody z granulowanym cukrem i odstawić 15 minut.
Mleko, masło, jajka, brązowy cukier, mąka, kakao i sól zmiksować w blenderze na gładką masę. Jagody (z sokami) równomiernie rozsypać w naczyniu do pieczenia, a następnie wlać ciasto na wierzch.
Piec, aż lekko nadmuchane i jędrne w dotyku, o 35 protokół.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast posypać posiekaną czekoladą. Ostudzić do ogrzania, około 20 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.