Czekolada i Solony Karmel Bûche de Nöel
Czekolada i Solony Karmel Bûche de Nöel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 61 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proszku do pieczenia, olej roślinny, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Chocolate bûche de Noël, Czekolada Buche de Noel, oraz Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dekoracji bezy kakaowej: ustawić stojak piekarnika na górnej trzeciej i dolnej trzeciej pozycji i rozgrzać piekarnik do 107°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Ubij białka na średniej prędkości, aż będą spienione, od 1 do 2 minut. Powoli dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty i nie pozostanie żwir, około 7 minut.
Przesiać 1/4 szklanki kakao w proszku i cukru cukierniczego na mieszaninie i ubić tylko do włączenia.
Przełóż połowę bezy do dużej torby na ciasto (lub torby na zamek błyskawiczny o wielkości galonów) wyposażonej w końcówkę do ciasta 1/4 cala (Patrz uwagi). Pozostałe 2 łyżki kakao przesiać na pozostałą bezę i ubić tylko do połączenia; odstawić.
Na przygotowaną blachę do pieczenia wyłożyć 5 - do 10-calowe pałeczki i 1/2-calowe guziki.
Dopasuj drugą torebkę ciasta z końcówką ciasta 1/4 cala i wypełnij pozostałą bezą kakaową. Powtórz procedurę orurowania.
Piec, aż bezy są ustawione i suche, 60 do 90 minut.
Przenieść do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić, około 30 minut. Ostrożnie rozbij pałki na kawałki o różnych rozmiarach.
Bezy można przygotować dzień wcześniej: przykryć schłodzone bezy folią i przechowywać w suchym miejscu o temperaturze pokojowej.
Do polewy czekoladowej: w małym rondlu, przynieść śmietanę i syrop kukurydziany na wolnym ogniu na średnim ogniu (lub kuchenka mikrofalowa w misce).
Umieść czekoladę w średniej misce.
Wlać ciepły krem na mieszaninę i ubijać, aż będzie gładka.
Naciśnij plastikową folię bezpośrednio na czekoladzie i przechowywać w lodówce, aż zestaw i spreadable, 1 do 2 godzin.
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. Lekko posmaruj galaretkę (Patrz uwagi)sprayem do pieczenia. Wyłożyć papierem do pieczenia i ponownie lekko pokryć sprayem do pieczenia. Pył z wystarczającą ilością kakao w proszku i dotknij, aby równomiernie rozprowadzić i wybić nadmiar.
Przesiać przesianą mąkę tortową, 1/2 szklanki kakao w proszku, 1/2 szklanki cukru i proszek do pieczenia. Przesiać mieszaninę jeszcze raz, a następnie umieścić w dużej misce.
W średniej misce, ubić żółtka jaj, olej, i wanilia na gładką.
Dodać do mieszaniny mąki i ubijać razem, aż do połączenia (mieszanina będzie gęsta).
Ubij w gorącej wodzie i wymieszaj na gładką masę.
W oddzielnej czystej, suchej misce, ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na miękkich Szczytach o średniej prędkości, około 2 minut. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i stopniowo dodawaj pozostałą 1/4 szklanki cukru; kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 do 2 minut dłużej.
Wymieszać 1/3 białek w ciasto ciasto, aż dokładnie połączone. Gumową szpatułką delikatnie złóż pozostałe białka.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić.
Piec, aż wierzch ciasta będzie blady złoty i lekko sprężyny z powrotem po naciśnięciu na nim, o 15 protokół.
Podczas pieczenia ciasta, kurz czysty, suchy ręcznik kuchenny z kakao w proszku.
Poprowadź nóż na brzegach właśnie upieczonego ciasta. Obróć ciasto na przygotowany ręcznik. Zaczynając od krótkiego końca, zwiń ciasto w ręcznik i umieść szew w dół na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 45 minut.
Połącz 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody i 2 łyżki syropu kukurydzianego w ciężkim dnie średnim rondlu, mieszając drewnianą łyżką na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż zmieni kolor na ciemny bursztyn i po prostu zacznie palić.
Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną i solą. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przenieść do miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, pozostałą 1/4 szklanki wody i pozostałe 2 łyżki syropu kukurydzianego w średnim rondlu o dużym dnie na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 114° na termometr cukierki, 3 do 5 minut.
Gdy syrop się zagotuje, białka umieścić w czystej, suchej misce do mieszania. Ubij z przyczepnością trzepaczki na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty, około 2 minut. Ostrożnie zacznij wlewać gorący syrop powolnym, stałym strumieniem, gdy maszyna nadal działa. Beat mieszaniny, aż Na zewnątrz miski jest chłodny w dotyku i białka są grube i błyszczące, 5 do 7 protokół.
Dodaj masło, 1 łyżkę na raz, czekając, aż każdy kawałek zostanie włączony przed dodaniem następnego.
Dodać schłodzony sos karmelowy i wymieszać aż do połączenia. Przechowywać w lodówce do czasu potrzeby(jeśli jest zbyt twardy, aby się rozprzestrzeniać, odstawić w temperaturze pokojowej około 15 minut, a następnie ubijać, aby wygładzić).
Aby złożyć: ostrożnie rozwiń ciasto, pozostawiając je na ręczniku.
Rozłóż ciasto z nadzieniem karmelowym, pozostawiając 1/2-calową krawędź ze wszystkich stron. Powoli i delikatnie tocz ciasto, tym razem bez ręcznika, zaczynając od krótkiego końca.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż wypełnienie jest firma, o 30 protokół.
Rolada mrozowa z polewą czekoladową. Udekoruj bezowymi patyczkami i guzikami.
Posypać dodatkową solą Maldon. Pokroić i podać.