Czekolada Crème Anglaise
Przepis czekoladowy Crème Anglaise jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja zawiera 970 kalorii, 17g białka, oraz 70 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, żółtka jaj, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wanilii można śledzić to danie główne z Lody Vanillan jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Podobne przepisy to Suflety czekoladowe z Creme Anglaise, Pączki czekoladowe z "Creme Anglaise", oraz Ciasto czekoladowe bez mąki z Crème Anglaise.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni na średnim ogniu, gotować mleko, śmietanę i cukier, często mieszając, aż mieszanina zacznie parować i pęcherzyków wokół krawędzi patelni, o 8 protokół.
Żółtka umieścić w misce i ubić w około 1/2 szklanki gorącego mleka, następnie wlać z powrotem do miski i ubijać, aby zmiksować. Gotować, mieszając elastyczną, żaroodporną łopatką na średnim ogniu, aż krem osiągnie 160 na termometrze natychmiastowego odczytu i zgęstnieje zauważalnie, 5 do 8 minut.
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia. Wymieszać wanilią.
Wlać przez drobny sitko ustawione na misce. Ustaw miseczkę kremu w większej misce z lodem i wodą na 10 minut, często mieszając, aż mieszanina ostygnie. Przykryć warstwą folii dociskanej do powierzchni kremu. Schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 dni.
Wlać do upieczonej skorupki ciasta i polać malinami.
Rozłóż SOS między każdą warstwą, a następnie zamroź ulubionym lukrem.
Wlać do przygotowanej skórki z okruchów ciastek i polać bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.
Polać sosem vanilla crme anglaise (lub budyń waniliowy), migdałami i zmiażdżonymi bezami lub ciasteczkami kruchymi.
Jako budyń: po prostu podawać jak jest, z odrobiną bitej śmietany.