Czekolada Brigadeiros
Czekoladowy Brigadeiros wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 45. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka posypki czekoladowej, syrop kukurydziany, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czekolada Brigadeiros, Czekolada Brigadeiros, oraz Brigadeiros (Brazylijskie Cukierki Czekoladowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 w rondlu o średnim ciężarze, umieść skondensowane mleko, masło, heavycream i syrop kukurydziany i doprowadzić do kotłowni na średnim ogniu.
2 gdy mieszanina zacznie się pęcherzykować, dodaj kokolat i kakao w proszku.
Trzepaczka dobrze, upewniając się, że nie ma kieszeni kokosowego prochu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, stale ubijając, aż do konsystencji gęstego krem ciasto, 8 do 10 minut.Chcesz, aby mieszanina bąbelków w kierunku końca, więc ważne jest, aby używać na małym ogniu lub te strony patelni spali krówkę. Jeśli go rozgotujesz, brigadeiro będzie zbyt miękka, jeśli go rozgotujesz, będzie zbyt żująca. Jest on wykonywany podczas obracania patelni i mieszanek jako jeden miękki kawałek, pozostawiając na dnie grubą warstwę burntresidue.
3 Przesuń mieszaninę do miski (bez skrobania DNA) i ostudzić w temperaturze pokojowej.Przykryj miskę folią i włóż do lodówki przez co najmniej 4 godziny.
4 miarki mieszaniny przez łyżeczkę do herbaty i, za pomocą rąk, roll każdy w małej kuli około 3/4 cala średnicy (o wielkości trufli czekoladowej).
Umieścić posypkę w misce.
Rolki 4 do 6brigadeiros na raz przez posypki, upewniając się, że pokrycie całej powierzchni.Przechowywać w szczelnym plastikowym pojemniku przez 2 dni lub do 1 miesiąca w lodówce.
Przepisy z kuchni brazylijskiej przez
Leticia Moreinos Schwartz (Kyle Books; 2010)