Czekając na pieczoną zupę z dyni z prażonymi pestkami dyni

Czekanie na pieczoną zupę z dyni z prażonymi pestkami dyni może być tylko zupą, której szukasz. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 75 kalorii, 0g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 55 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz bulion warzywny, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, Prażone N ' Tosty Pestki Dyni Z Limonki Balsamicznej, oraz Pieczony Squash z miętą i prażonymi pestkami dyni.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dynię przeciąć na pół. Zeskrobać nasiona i włókna; odstawić na bok. Zetrzyj pokrojoną powierzchnię dyni z około 1 łyżką oliwy z oliwek.
Umieść go, wyciąć bok w dół, na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz dynię w rozgrzanym piekarniku, aż będzie bardzo miękka, i zaczyna się zapadać na siebie; o 50 protokół. Odstawić do ostygnięcia.W międzyczasie wypłucz pestki dyni usuwając jak najwięcej miąższu i włókien. Dobrze wysuszyć między warstwami ręcznika papierowego.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w małej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać pestki dyni; gotować, często mieszając, aż nasiona zaczną brązowieć i pop, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia; ostudzić i osuszyć nasiona na ręcznikach papierowych. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Ten przepis sprawia, że więcej niż trzeba jako dekoracji dla tego przepisu. Dodatkowe nasiona można przykryć i przechowywać w lodówce do siedmiu dni.Zawiązać laski cynamonu, strąki anyżu gwiazdkowego, nasiona anyżu, pokruszony czerwony pieprz, liście laurowe i imbir w podwójną warstwę ściereczki serowej lub innej cienkiej czystej bawełnianej ściereczki, aby utworzyć saszetkę. Zestaw aside.In duży ciężki dnie lub żeliwny garnek do zupy ustawiony na średnim ogniu, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju.
Dodać cebulę, i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste; o 5 protokół.
Dodać bulion warzywny i saszetkę, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut. Zeskrobać schłodzony squash ze skórek, dodając go do garnka. Dusić, mieszając od czasu do czasu 10 więcej minut.
Wyjąć saszetkę z zupy i doprawić 1 łyżeczką soli i ¼ łyżeczki białego pieprzu. Użyj blendera zanurzeniowego do przecieru zupy, aż będzie bardzo gładka. W razie potrzeby doprawić solą i białym pieprzem. Przynieś zupę z powrotem do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zupę podzielić na 8 miseczek do zupy.
Dekoruj prażonymi pestkami dyni.
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...