Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj Black Forest Pound Cake spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 649 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kakao, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czarny Las Funt Ciasto, eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, oraz Tort Czarny Las dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Ubij masło na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego, aż uzyska kremową konsystencję. Stopniowo dodawać 1 1/3 szklanki cukru granulowanego i 2/3 szklanki brązowego cukru, ubijając do lekkiego i puszystego (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Brązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
3
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Beat w 1 łyżeczka. wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Jajko
4
Ubić razem mąkę i 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodać do mieszanki masła na przemian z kwaśną śmietaną, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z posiekaną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Czekolada
Masło
Mąka Uniwersalna
6
Wlać ciasto do smarowane i mąki 10-calowy Okrągły patelni ciasto (z boków, które są 3 cale wysokości).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
7
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 10 minut do 1 godziny i 20 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
8
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu; całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
9
W międzyczasie przygotuj sos wiśniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
SOS
10
Umieść ciasto na talerzu lub podstawce do ciasta. Powoli polewamy ciasto sosem wiśniowym. Ubij śmietanę, 1 łyżka. cukier granulowany, a pozostałe 1/4 łyżeczki. wanilia przy średniej prędkości aż do uzyskania miękkich szczytów. Ubić bitą śmietanę na ciasto i posypać ogoloną czekoladą.