Czarny bas w zupie Miso z Udonem i Shiitakesem

Czarny bas w zupie Miso z Udonem i Shiitakesem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj czarnego basu w zupie Miso z Udonem i Shiitakes. Ten bezmleczny i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje $59.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 188g białka, 12g tłuszczu i w sumie 1631 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka baby bok choy, zielonej cebuli, miso i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 50%, to danie jest dobre. Zupa Z Makaronem Udon Miso, Zupa Z Makaronem Udon Miso, oraz Zupa Z Makaronem Udon Miso są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz wodę, wodorosty i płatki bonito w 4-litrowym rondlu i umieść na średnim ogniu. Pozwól wodzie powoli gotować się na wolnym ogniu; powinno to zająć około 10 minut. Natychmiast wyłącz ogień, gdy bulion się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Pozostaw wywar na 1 do 2 minut, a następnie odcedź ciała stałe. Zarezerwuj 2 litry dashi do wykorzystania w przyszłości jako baza do zup i gulaszu (będzie przechowywany przez 1 tydzień w lodówce lub zamrożony przez kilka miesięcy), a pozostałą kwartę do przygotowania zupy miso.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Wlej dashi do woka i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Ubij miso Do dashi, mieszając, aż będzie gładkie. Wrzuć grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
DashiDashi
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Lekko pokryj spód 12-calowego bambusowego parowca nieprzywierającym sprayem do gotowania. Dopraw obie strony filetów rybnych solą i pieprzem; połóż je obok siebie w parowniku skórą do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Filety RybneFilety Rybne
6
Pokrój imbir wzdłuż w paski i połóż go na wierzchu ryby, aby smak mógł przeniknąć; połóż kolendrę na wierzchu. Umieść bok choy w parowcu obok siebie i przykryj bambusową pokrywką. Ustaw parowiec w woku i gotuj na parze przez 15 do 20 minut, aż ryba się ugotuje. Ostrożnie wyjmij bambusowy parowiec i dodaj do zupy makaron udon i zieloną cebulę. Gotuj przez 1 minutę lub do miękkości makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Makaron UdonMakaron Udon
Bok ChoyBok Choy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Podawać: Chochla zupę miso do 2 szerokich płytkich misek, zgarnij makaron do zupy i połóż na nim bok choy i rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Bok ChoyBok Choy
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
8
Udekoruj większą ilością kolendry i lekko posyp solą chili-sezamową i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Czarny bas w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Kusza Sonoma Pinot Noir
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn