Czarny bas w zupie Miso z Udonem i Shiitakesem

Czarny bas w zupie Miso z Udonem i Shiitakesem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj czarnego basu w zupie Miso z Udonem i Shiitakes. Ten bezmleczny i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje $59.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 188g białka, 12g tłuszczu i w sumie 1631 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka baby bok choy, zielonej cebuli, miso i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 50%, to danie jest dobre. Zupa Z Makaronem Udon Miso, Zupa Z Makaronem Udon Miso, oraz Zupa Z Makaronem Udon Miso są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz wodę, wodorosty i płatki bonito w 4-litrowym rondlu i umieść na średnim ogniu. Pozwól wodzie powoli gotować się na wolnym ogniu; powinno to zająć około 10 minut. Natychmiast wyłącz ogień, gdy bulion się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
WodorostyWodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Pozostaw wywar na 1 do 2 minut, a następnie odcedź ciała stałe. Zarezerwuj 2 litry dashi do wykorzystania w przyszłości jako baza do zup i gulaszu (będzie przechowywany przez 1 tydzień w lodówce lub zamrożony przez kilka miesięcy), a pozostałą kwartę do przygotowania zupy miso.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Wlej dashi do woka i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Ubij miso Do dashi, mieszając, aż będzie gładkie. Wrzuć grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
DashiDashi
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Lekko pokryj spód 12-calowego bambusowego parowca nieprzywierającym sprayem do gotowania. Dopraw obie strony filetów rybnych solą i pieprzem; połóż je obok siebie w parowniku skórą do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Filety RybneFilety Rybne
6
Pokrój imbir wzdłuż w paski i połóż go na wierzchu ryby, aby smak mógł przeniknąć; połóż kolendrę na wierzchu. Umieść bok choy w parowcu obok siebie i przykryj bambusową pokrywką. Ustaw parowiec w woku i gotuj na parze przez 15 do 20 minut, aż ryba się ugotuje. Ostrożnie wyjmij bambusowy parowiec i dodaj do zupy makaron udon i zieloną cebulę. Gotuj przez 1 minutę lub do miękkości makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Makaron UdonMakaron Udon
Bok ChoyBok Choy
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Podawać: Chochla zupę miso do 2 szerokich płytkich misek, zgarnij makaron do zupy i połóż na nim bok choy i rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Bok ChoyBok Choy
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
8
Udekoruj większą ilością kolendry i lekko posyp solą chili-sezamową i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Czarny bas w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Kusza Sonoma Pinot Noir
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn