Czarno-białe Tiramisù
Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 431 kalorii. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z wanilii, jajka, kahlua i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Czarna Herbata Tiramisu, Tiramisù Z Białej Czekolady, oraz Gruszka-Biały Pieprz Tiramisu.
Instrukcje
Aby ciemny mus czekoladowy, stopić 6 uncji czekolady i masła w górnej części podwójnego kotła nad, ale nie dotykając, ledwo gotującej się wody.
Podgrzewaj i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Odstawić, aż osiągnie temperaturę pokojową, ale nadal będzie płynny.
Ubij 3 żółtka z 2 łyżkami cukru w mikserze stojącym, używając przystawki do ubijania ze średnią prędkością, aż mieszanina będzie blada i lekka, około 5 minut. Złóż schłodzoną czekoladę.
Ubić kubek śmietany z 1 łyżką Kahlua do średnich szczytów. Delikatnie złożyć do mieszaniny czekolady.
W dużej, czystej, suchej misce ubij 2 białka z 2 łyżkami cukru, aż zaczną trzymać sztywny szczyt, ale wcale nie będą suche. Delikatnie złożyć do mieszaniny czekolady. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż zgęstnieje i spreadable, co najmniej 1 godzinę.
Aby zrobić krem mascarpone, resztę szklanki śmietany, szklankę cukru i wanilię ubić w średniej misce, aż cukier się rozpuści.
Dodać mascarpone, ubijając, aż mieszanina będzie gładka i gęsta. Odstawić. (Przechowywać w lodówce, jeśli nie używać natychmiast.)
Aby zrobić syrop kawowy, wymieszaj kawę i brandy z pozostałą filiżanką cukru i filiżanką Kahlua, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Aby zmontować tiramisu, umieść 12 ladyfingers w małym (10 na 7 cali) szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia lub serwowania, przecinając je w razie potrzeby, aby (głównie) przykryć dno naczynia. Użyj pędzla do ciasta, aby namoczyć ladyfingers syropem do kawy, używając około jednej trzeciej syropu i malując je kilka razy, gdy syrop wchłonie się do ciastek.
Połówkę kremu mascarpone rozprowadzić równomiernie na cieście. Top z innym 12 ladyfingers i szczotkować je obficie z syropem.
Dollop i rozprowadzić wszystkie ciemnej czekolady mus równomiernie na ladyfingers. Top z ostatnich 12 ladyfingers i umyć je z pozostałym syropem.
. Użyj tarki lub ostrego noża, aby ogolić około 1 uncji czekolady na małe kawałki. Czekoladę wsypać do pozostałego kremu mascarpone, następnie rozprowadzić i rozprowadzić równomiernie na blasze, tworząc wierzchnią warstwę.
. Lekko nacisnąć kawałek woskowanego papieru na tiramisu, następnie owinąć naczynie folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 2 dni.
. Aby służyć, pokrój tiramisu ostrym nożem zanurzonym w ciepłej wodzie i przetrzyj czystym ręcznikiem. Ostrożnie unieść kawałki na talerze deserowe za pomocą małej, elastycznej szpatułki. Wierzch z dodatkowymi wiórkami czekoladowymi lub przesianym kakao, w razie potrzeby.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;