Czarna herbata Kurczak z bakłażanem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do swojej kolekcji, czarna herbata z kurczakiem z bakłażanem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten napój ma 299 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,16 USD za porcję. Mieszanka imbiru, oleju canolan, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 27 minut. Z łyżką wynik 58%, to danie jest solidne. Sajgonki z czarnej herbaty z bakłażanem i sosem do maczania Mango, Kolacja dziś wieczorem: kurczak i bakłażan w sosie z Czarnej Fasoli, oraz Herbata Z Czarnej Porzeczki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zaparz torebki herbaty w 2 szklankach wrzącej wody przez 5 minut.
Wyjmij worki i pozostaw płyn do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Pokrój kurczaka na kawałki wielkości kęsa.
Włóż kawałki do miski i przykryj schłodzoną herbatą. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 2 godziny lub do nocy. Gdy będziesz gotowy do gotowania, odcedź kurczaka i osusz go.
Podgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni lub woku na średnim ogniu.
Dodaj imbir, czosnek i kurczaka i smaż, aż się ugotuje, 4 do 5 minut.
Wyjmij na talerz i odstaw na bok.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju na patelnię, dodaj bakłażana i smaż, aż bakłażan zacznie się brązowieć i mięknąć, 3 do 4 minut. Włóż kurczaka na patelnię, dodaj sos hoisin i sos sojowy i smaż, aż kurczak się ugotuje, 2 do 3 minut.