Czarna Fasola Kubańska
Kubańska czarna fasola może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oregano, wodę, paprykę cubanelle chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Czarna Fasola Kubańska, Czarna Fasola Kubańska, oraz Czarna Fasola Kubańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę opłukać i posortować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Umieścić fasolę w dużym holenderskim piekarniku; przykryć zimną wodą i pozostawić do namoczenia co najmniej 8 godzin.
Fasolę odsączyć i wrócić do holenderskiego pieca.
Dodaj 14 szklanki wody, liść laurowy i czosnek; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny lub aż fasola będzie miękka.
Przetwarzaj oregano, nasiona kminku i sól w elektrycznym młynku do przypraw aż do zmielenia i wymieszania.
Smażone chiles w 2 łyżki gorącego oleju na średnim ogniu na dużej patelni 5 minut; dodać cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać mieszankę cebuli i oregano mieszaninę do fasoli w holenderskim piekarniku, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 30 protokół.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Przykryć i odstawić 5 minut. (Aby uzyskać grubszą konsystencję, Usuń 1 szklankę mieszanki fasoli i rozetrzyj widelcem; wróć do patelni.)
Podawać na ryżu, skropić olejem i octem.
* Można zastąpić 1 dużą zieloną paprykę.
Uwaga: Jeśli nie masz elektrycznego młynka do przypraw, użyj zaprawy i tłuczku lub umieść przyprawy w plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym, zamknij i Funt płaską stroną młotka do mięsa.