Czarna fasola i ryż José

Czarna fasola i ryż José
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj czarnej fasoli i ryżu José. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.6 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 905 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotki, smażone babki i mojo, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), Czarna Fasola I Ryż, oraz czarna fasola i ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę na głębokość 2 cali nad fasolą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Drenaż.
3
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Usuń boczek i osuszyć na papierowych ręcznikach; rezerwy kapiele w piecu holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj cebulę, 3 ząbki czosnku, i czerwona papryka do gorących kapieli; gotować, często mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
CebulaCebula
6
Dodać bulion, kolejne 3 składniki i fasolę; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny lub aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
BulionBulion
1
Wlać olej roślinny na głębokość 1 cala w 10-calowej patelni żeliwnej; ciepło do 34
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Smażyć babkę 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Przygotuj Mojo: wymieszaj razem 2 ząbki czosnku i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
5
Ciepła 1/2 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu 2 do 3 protokół; ubijać do mieszaniny soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Przygotować Sofrito: Pulse 7 ząbków czosnku i dalej 3 składniki w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Podsmaż mieszankę czosnku w 1 łyżce. gorąca oliwa z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj paprykę i następne 3 składniki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
9
Łyżka żądanej ilości gorącego gotowanego ryżu na indywidualne talerze do serwowania. Top każdy z 1 szklanka mieszanki czarnej fasoli i 1 łyżka. Sofrito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
10
Mżawka po 1 łyżce. Mojo.
11
Posypać boczkiem i kostkami babki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
BoczekBoczek

Składniki

6plastrygrube plastry boczku pokrojone w kostkęgrube plastry boczku pokrojone w kostkę23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCZARNA FASOLACZARNA FASOLA2kilogramyDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany na gorącoRyż gotowany na gorąco454Orzechy dowolne (posiekane)pakiet Suszona czarna fasolapakiet Suszona czarna fasola2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnkuząbki czosnku1zielona papryka, grubo posiekanazielona papryka, grubo posiekana1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1babka, pokrojona w kostkę 1/2 calababka, pokrojona w kostkę 1/2 cala8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySMAŻONA BABKA I MOJOSMAŻONA BABKA I MOJO1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana2(zima)posiekana pieczona czerwona paprykaposiekana pieczona czerwona papryka11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)2szalotka grubo posiekanaszalotka grubo posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinnyOlej roślinny1Dużecebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOFRITOSOFRITO
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 16 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn