Czarna fasola i ryż
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne? Czarna fasola i ryż może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 434 kalorie, 14g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, bulion z kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), Czarna fasola i ryż, oraz Czarna Fasola I Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz 4 szklanki wody z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem, przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Gotować przez 20 minut lub aż ryż będzie miękki. W dużym rondlu podgrzej pozostałą oliwę na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę, zielony lub czerwony pieprz, i czosnek, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj fasolę, bulion, ocet, liście laurowe, czarny pieprz, kminek i pozostałą sól. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować na wolnym ogniu przez 10 minut; usunąć liście laurowe. Łyżka fasoli na ryżu i posypać szalotki, w razie potrzeby.
Podawać na ciepło.Wskazówka: na szybki zupa z czarnej fasoli, postępuj zgodnie z tym przepisem. Następnie usuń liście laurowe i przetworzyć mieszaninę w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Zamiast podawać go z ryżem, łyżka łyżka śmietany na każdej porcji i posypać plasterkami szalotki.