Czarna Cytrynowa Sałatka Z Kurczakiem

Czarna cytrynowa Sałatka z kurczakiem wymaga ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 150 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego kminku, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Spróbuj Sałatka z rukoli z pieczonym kurczakiem, czarną komosą ryżową i cytryną-tah, Grillowany Paillard z kurczaka z cytryną i czarnym pieprzem oraz sałatką Rukolowo-pomidorową, oraz Sałatka z rukoli z pieczonym kurczakiem, czarną komosą ryżową i sosem cytrynowo-tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Skropić olej roślinny na dużej patelni.
Wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, czarny pieprz, sól, pieprz cayenne i kminek w dużej misce.
Umieść kurczaka w mieszance cytrynowej i obróć go kilka razy, aby pokryć każdą stronę.
Pierś z kurczaka ułożyć w marynacie i odstawić na 30 minut.
Na przygotowanej patelni ułożyć pierś kurczaka bokiem do góry.
Wlać około 1/4 marynaty do jamy kurczaka.
Pozostałą marynatę szczotkować na wierzchu i bokach kurczaka.
Na wierzch kurczaka posypać rozmarynem, tymiankiem i solą.
Zwiąż nogi kurczaka razem ze sznurkiem kuchennym.
Pieczony kurczak odsłonięty w nagrzanym piekarniku przez 45 minut; wyjąć z piekarnika i łyżkę soków zgromadzonych na patelni nad kurczakiem.
Wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka na patelnię i kontynuować pieczenie, aż skóra kurczaka będzie rumiana, a mięso nie będzie już różowe, około 30 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjąć z piekarnika, ponownie łyżkę soków zgromadzonych na patelni nad kurczakiem i przykryć luźno folią aluminiową na 20 minut.
Kurczaka wyjąć na talerz, odsączając wszelkie soki z jamy na patelnię; kurczaka przykryć folią aluminiową i odstawić.
Ustaw patelnię do pieczenia na górze pieca na średnim ogniu; dodaj 3/4 szklanki bulionu z kurczaka i zagotuj, skrobając wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się o około połowę, o 10 protokół.
Kurczaka pokroić na 8 kawałków i podawać na rozdrobnionej sałacie w dużej misce.
Na wierzch wlać 2 do 3 łyżek sosu do patelni, podrzucając lekko zwiędłe liście sałaty.
Podawać z dodatkowym sosem na boku.