Cytrynowy Pudding śnieżny z sosem bazyliowym
Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 90 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soku z cytryny, mleka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cytrynowy budyń śnieżny z sosem różanym, Ananasowy budyń chlebowy z sosem cytrynowym, oraz Pudding Śnieżny Z Sosem Grand Marnier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę wymieszać z zimną wodą w dużej misce i odstawić na 5 minut. Wymieszać z gorącą wodą, cukrem, skórką z cytryny i sokiem, aż cukier się rozpuści. Ustaw miskę w łaźni lodowej i często mieszaj, aż mieszanina będzie zimna i zagęszczona (konsystencja będzie podobna do konsystencji surowych białek), około 45 minut.
Ubij mieszankę żelatyny za pomocą elektrycznego miksera ze średnią prędkością, aż będzie bardzo spieniona, od 1 do 2 minut. W osobnej misce ubijaj białka, aż będą miały miękkie szczyty.
Dodać białka do mieszaniny żelatyny i ubić z dużą prędkością, aż potrojone objętości i wystarczająco grube, aby utworzyć szeroką płaską wstążkę, która utrzymuje swój kształt na wierzchu mieszaniny, gdy trzepak jest podnoszony, o 5 minut (dłużej, Jeśli za pomocą ręcznego miksera).
Przełożyć do dużej miski i schłodzić do momentu ustawienia, około 3 godzin.
W małym rondlu zagotować mleko, cukier i szczyptę soli, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią.
Niech strome, pokryte, 30 minut.
Żółtka umieścić w małej misce. Przecedzić mieszaninę mleka przez sito do innej miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając bazylii, i wrócić do rondla.
Ubić około 1/2 szklanki ciepłego mleka w żółtka, następnie ubić do pozostałego mleka w rondlu. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem pokryje tył łyżki i zarejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Przelać SOS budyniowy do miski i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, około 2 godzin.
Łyżka budyniu śnieżnego do szklanek lub misek i top z sosem budyniowym.
* Białka jaj nie zostaną w pełni ugotowane.* Budyń śnieżny i sos budyniowy można schłodzić osobno, szczelnie przykryć, do 1 dnia.