Cytrynowy Parmezan Kurczak
Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 27 i kosztuje 24 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowa Fasola Lima Z Parmezanem, Brokuły Z Jajkami I Cytrynową Bułką Tartą, oraz Sałatka z kapusty cytrynowej z chrupkami parmezanu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj bułkę tartą i ser w dużej plastikowej torebce. Zwilżyć kawałki kurczaka wodą; dodać do torby, jeden kawałek na raz. Zamknij torebkę i delikatnie wstrząsaj, aż kurczak będzie równomiernie pokryty. Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 do 7 min. z każdej strony lub aż rumiane z obu stron i gotowane przez (170F).
Usuń kurczaka z patelni, zastrzegając kapiele na patelni.
Umieścić kurczaka na półmisku; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj wino i sok z cytryny do kapieli na patelni; wymieszać, aby poluzować rumiane kawałki z dna patelni. Gotować na średnim ogniu 2 do 3 min. lub aż sos będzie złoty, często mieszając.
Podawać na łyżce kurczaka.