Cytrynowy kurczak i warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z cytryną i warzyw. Za $3.03 za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 394 kalorii, 40g białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, bulion z kurczaka, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrynowe piersi z kurczaka z warzywami, Cytrynowe piersi z kurczaka z warzywami, oraz Garnek garnek cytrynowy czosnek kurczak i warzywa.
Instrukcje
W dużej zamykanej torbie połącz mąkę i pieprz cytrynowy. Spłaszcz kurczaka do 1/2 cala. grubość.
Dodaj kurczaka po jednym kawałku i potrząśnij, aby pokryć.
Przygotuj mieszankę sosu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Dodaj sok z cytryny. W międzyczasie w holenderskim piekarniku smaż kurczaka na 2 łyżkach masła przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy przestanie być różowy.
Dodaj bulion do patelni, mieszając, aby poluzować brązowe kawałki.
Dodaj marchewki i pozostałe masło; gotuj przez 2 minuty lub do miękkości.
Dodaj szpinak; gotuj 3-5 minut dłużej lub do zwiędnięcia szpinaku.
Podawaj kurczaka z sosem i warzywami.