Cytrynowy budyń śnieżny
Lemon Snow Pudding może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 138 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, białka, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Pudding cytrynowy z sosem bazyliowym , budyń śnieżny z sosem Grand Marnier i budyń cytrynowy z sosem kremowo-różowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszaj wodę, sok z cytryny, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; dodać do rondla. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż masa będzie gładka i klarowna.
W małej misce ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty.
Dodaj do rondla i ubijaj trzepaczką aż do wymieszania, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
W międzyczasie, aby przygotować sos, w ciężkim rondlu wymieszaj żółtka, sól i cukier. Stopniowo wmieszać mleko. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Zdjąć z ognia; natychmiast włóż patelnię do zimnej wody, aby ostygła. Mieszaj przez 1-2 minuty.
Przed podaniem nałóż budyń na osobne talerze i polej sosem. Sos opadnie na dno naczynia. Resztki przechowuj w lodówce.