Cytrynowy budyń śnieżny

Cytrynowy budyń śnieżny
Lemon Snow Pudding może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 138 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, białka, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Pudding cytrynowy z sosem bazyliowym , budyń śnieżny z sosem Grand Marnier i budyń cytrynowy z sosem kremowo-różowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W średnim rondlu wymieszaj wodę, sok z cytryny, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; dodać do rondla. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż masa będzie gładka i klarowna.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W małej misce ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj do rondla i ubijaj trzepaczką aż do wymieszania, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Odstaw na 4 minuty.
6
Zdjąć z ognia i ostudzić.
7
W międzyczasie, aby przygotować sos, w ciężkim rondlu wymieszaj żółtka, sól i cukier. Stopniowo wmieszać mleko. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Zdjąć z ognia; natychmiast włóż patelnię do zimnej wody, aby ostygła. Mieszaj przez 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodaj wanilię. Chłod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
10
Przed podaniem nałóż budyń na osobne talerze i polej sosem. Sos opadnie na dno naczynia. Resztki przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn