Cytrynowo-pieprzowe żeberko pieczone z warzywami korzeniowymi
Cytrynowo-pieprzowe żeberko pieczone z warzywami korzeniowymi wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielony pieprz, cienkie ziemniaki, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do valentin day. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa okruchowa z warzywami korzeniowymi, Herb Crusted Prime Rib Roast, oraz Pieczarka Crusted Prime Żeberka Pieczone.
Instrukcje
W 12-na 17-calowej patelni do pieczenia (co najmniej 2 w. głęboko), wymieszać ziemniaki i szalotki (nieobrane) z oliwą z oliwek do okrycia. Wciśnij warzywa do krawędzi patelni i ustaw stojak w kształcie litery V (lub płaski stojak około 10 cali. kwadrat) w centrum; kopiec warzywa w razie potrzeby.
Opłukać wołowinę i osuszyć; trim warstwy tłuszczu do 1/4 cala grubości.
W małej misce wymieszaj 2 łyżki pieprzu, skórkę cytryny, tymianek, 1/2 łyżeczki soli i czosnek. Rozetrzyj mieszaninę na całej wołowinie. Ułóż pieczeń, tłustą stronę do góry, na stelażu na patelni.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż termometr włożony do środka najgrubszej części mięsa zarejestruje 135 dla średnio rzadkich, około 2 i 1/4 godziny. Dla średnio dobrze, pieczone mięso, aż osiągnie 145, około 2 i pół godziny.
Przenieś pieczeń na deskę lub talerz. Łyżką szczelinową wyjąć warzywa z patelni i ułożyć w misce lub ułożyć razem z wołowiną. Utrzymując ciepło mięsa i warzyw, pozostaw 5 do 10 minut.
Tymczasem, przechyl patelnię do pieczenia, aby odtłuścić tłuszcz z kapieli i wyrzucić. Jeśli używasz tequili, Dodaj do patelni i ustaw na średnim ogniu. Gdy tequila jest ciepła, zdjąć z ognia (i trzymać z dala od wentylatora, wentylatora lub łatwopalnych) i zapalić zapałką. Gdy płomienie ustąpią, dodaj bulion do patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie rumiane kawałki darmo.
Warzywa posypać natką pietruszki. Carve roast.
Podawać z patelniami do łyżki na mięsie i warzywach.
Dodać sól i pieprz do smaku.