Cytrynowe Profiterole
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać cytryny Profiteroles spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 55 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz skórkę z cytryny, żółtka jaj, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Profiteroles, Profiteroles, oraz Profiteroles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu zagotuj mleko i skórkę z cytryny na średnim ogniu.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia przez 5 minut.
W średniej misce wymieszać żółtka, cukier i mąkę (mieszanina będzie gęsta).
Wlać mieszaninę mleka do miski i ubijać, aż będzie gładka. Powrót mieszaninę do rondla i ubijać stale na średnim ogniu, aż będzie gładka i gęsta, około 6 do 7 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem.
Ubić sok z wanilii i cytryny na gładką masę.
Przenieś krem do czystej miski i połóż kawałek folii bezpośrednio na powierzchni. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Za pomocą noża do parkowania odetnij wierzchołki od muszli profiterolu i rezerwy. Używając małej łyżki deserowej lub woreczka z ciastem wyposażonego w zwykłą końcówkę, napełnij skorupki kremem z ciasta. Przykryj blatami profiterole i ułóż je na półmisku.