Cytrynowe ciastka z jagodami i śmietaną
Cytrynowe ciastka z jagodami i śmietaną to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Jeśli masz maliny, drobny cukier granulowany, jagody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym, Pawłowa z kremem cytrynowym i jagodami, oraz Pawłowa z kremem cytrynowym i jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie formy masła i połóż na blasze do pieczenia.
Ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, skórkę i sól.
Ubij razem masło i cukier mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż blady i puszysty, o 2 protokół. Beat w jajku i wanilii, aż tylko włączone.
Dodać mleko i ubić, aż tylko połączone (mieszanina pojawi się zsiadłe). Zmniejsz prędkość do niskiej, a następnie dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach, ubijając, aż po prostu połączysz po każdym dodaniu.
Podziel ciasto między formy, wypełniając każdą formę około dwóch trzecich pełnych.
Piec, aż krawędzie ciasta będą złote i drewniany kilof włożony w środek ciasta wyjdzie czysty, około 25 minut. Schłodzić ciasta w foremkach na stojaku 5 minut, a następnie włączyć na stojaku i ostudzić całkowicie.
Podczas gdy ciasta ostygną, pulsuj po 1/2 szklanki malin, jagód, jeżyn i truskawek (wszystkie razem) z 2 łyżkami drobnego cukru w robocie kuchennym, aż owoce zostaną zmiażdżone. Chłód, Kryty, do 2 godzin.
Ubij śmietanę z pozostałą łyżką drobnego cukru za pomocą oczyszczonych ubijaków ze średnią prędkością, aż po prostu utworzy miękkie szczyty. Schłodzić, przykryć, aż będzie gotowy do podania (ale nie dłużej niż 2 godziny).
Ułóż ciasta do góry nogami na 6 talerzach i na wierzch każdy z 2 zaokrąglonymi łyżkami bitej śmietany i 1 zaokrągloną łyżką pokruszonych jagód. Pozostałe całe jagody rozsypać na wierzchu i podawać Pozostałe zmiażdżone jagody na boku.
Ciasta mogą być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej lub 2 tygodnie wcześniej i zamrożone, owinięte folią, a następnie folią. Przed podaniem rozmrozić zamrożone ciasta w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej.