Cytrynowe Babeczki
Cytrynowe babeczki mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 30 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką mąkę, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Babeczki bezglutenowe Lemon Lover z lukrem cytrynowym, Lemon Angel Food babeczki z twarogiem cytrynowym i lukrem Mascarpone, oraz Babeczki cytrynowe bezglutenowe z lukrem z białej czekolady cytrynowej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Linia 30 cupcake patelni kubki z wkładkami papieru.
Mąkę i sól przesiać do miski. W innej misce ubić niesolone masło i cukier mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste. Beat w jaja po kolei, ubijając każde jajko aż włączone przed dodaniem następnego.
Wymieszać z ekstraktem z wanilii i skórką z cytryny.
Delikatnie ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, jedną trzecią na raz, na przemian z połową mleka i połową soku z cytryny po każdym z pierwszych 2 dodatków mąki. Beat aż po prostu połączone; nie nad wymieszać.
Napełnij przygotowane wkładki babeczkowe masłem 3/4 pełnym i piecz w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 17 minut.
Pozostaw babeczki do ostygnięcia w patelniach na około 10 minut przed ich wyjęciem, aby zakończyć chłodzenie na stojaku.
Aby zrobić lukier, ubij śmietanę w schłodzonej misce z elektrycznym mikserem ustawionym nisko, aż krem zacznie gęstnieć.
Dodać cukier cukierników i sok z cytryny, trochę na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż w pełni włączone. Zwiększ prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż lukier utworzy miękkie szczyty, około 5 minut.
Rozłóż na schłodzonych babeczkach. Przechowywać w lodówce resztki.