Cytrynowa Tarta Bezowa
Cytrynowa tarta bezowa to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól koszerną, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Cytrynowa Tarta Bezowa, Cytrynowa tarta bezowa dla dwojga, oraz Tarta bezowa cytrynowo-malinowa.
Instrukcje
Mąkę, 3 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki soli połączyć w misce i umieścić w zamrażarce na 30 minut.
Włóż mieszaninę mąki do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać masło i skracanie i pulsować około 10 razy, aż masło jest w małych kawałkach.
Dodać wodę z lodem i proces, aż ciasto jest razem. Zrzut Na Dobrze obsypaną mąką deskę i uformuj na dysk. Owinąć w folię i schłodzić przez co najmniej 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozwałkuj ciasto i dopasuj do 9-calowej patelni z wyjmowanymi bokami. Nie rozciągaj ciasta podczas umieszczania go na patelni lub kurczy się podczas pieczenia.
Odciąć nadmiar, obracając kołek na górze patelni. Linij skorupę tarty kawałkiem maślanej folii aluminiowej, masłem w dół i wypełnij ją suszoną fasolą lub ryżem.
Usuń fasolę i folię i nakłuj dno skorupy widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec przez kolejne 15 do 20 minut, aż lekko rumiane. Odstawić do ostygnięcia.
Podnieś temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Na bezę, ubić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i 1/4 łyżeczki soli w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczką na dużej prędkości, aż do spienienia. Gdy mikser nadal działa, powoli dodaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż beza będzie gęsta i błyszcząca, około 2 minut.
Natychmiast rozłóż nadzienie cytrynowe w ostudzonej skorupce tarty i nałóż na nią bezę dużą gwiazdką. Upewnij się, że beza pokrywa cały wierzch i dotyka krawędzi skorupy, aby zapobiec jej kurczeniu się.
Piec przez 3 do 5 minut, aż beza lekko rumiana. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Masło i cukier utrzeć w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek przez 1 minutę. Na małej prędkości dodajemy po kolei jajka i żółtka, a następnie dodajemy skórkę z cytryny, sok z cytryny i sól. Nie martw się, będzie wyglądać na zsiadłe.
Wlać mieszaninę do małego rondla i gotować na średnim ogniu przez 8 do 10 minut, aż będzie gęsta, stale mieszając drewnianą łyżką.
Ubij energicznie, gdy zacznie gęstnieć i gotuj na małym ogniu przez 1 do 2 minut, stale ubijając. Nie pozwól mu się zagotować! To będzie 175 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Wlać do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.