Cytryna Mięta Duszone Karczochy

Cytryna Mięta Duszone Karczochy
Cytryna mięta duszone karczochy może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 153 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, miętę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką, Karczochy Duszone Cytrynowo, oraz Karczochy duszone w cytrynie i oliwie z oliwek.

Instrukcje

1
Wyciśnij 2 połówki cytryny do dużej miski zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odetnij górny cal 1 karczocha i wygnij zewnętrzne liście, dopóki nie oderwą się blisko podstawy (trzymaj łodygę przymocowaną). Odrzuć kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż osiągniesz bladożółte liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
3
Przy pomocy ostrego noża odetnij pozostałe liście 1/2 cala powyżej podstawy karczocha, a następnie wyciągnij fioletowe liście i zgarnij rozmyte Dławiki nożem do melonów. Wykończenie ciemnozielonych części włóknistych od podstawy i boku karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
MelonMelon
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Przyciąć cienki kawałek od końca łodygi, następnie przyciąć bok łodygi w dół do jasnozielonego wewnętrznego rdzenia. Przetrzyj ścięte powierzchnie połówkami cytryny, a następnie włóż karczochy do wody cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
6
Połącz sok z cytryny, wodę (3 szklanki), olej, 3 łyżki mięty, czosnek i 1 łyżeczka soli w ciężkim garnku 4-do 5-quarts (wystarczająco szeroki, aby pomieścić karczochy w 1 warstwie z łodygami skierowanymi w górę) i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
CzosnekCzosnek
WodaWoda
MiętaMięta
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Podstawka karczochy, łodyga kończy się, w płynie i przykryć okrągłym pergaminem. Gotować na wolnym ogniu, pokryte pergaminem i pokrywką, aż do miękkości, gdy dno karczocha jest Przekłute nożem, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
NóżNóż
8
Przenieść karczochy z rowkiem łyżką do płytkiego naczynia do serwowania. Gotować płyn do gotowania, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki, o 20 protokół. W ciągu ostatnich 2 minut gotowania, ubijać płyn, aż emulguje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Zalać karczochami i posypać pozostałymi 2 łyżkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
MiętaMięta
1
Yarden Galilee
2
Cabernet Sauvignon '05
Składniki, których będziesz potrzebować
Cabernet SauvignonCabernet Sauvignon
1
Karczochy można dusić 1 dzień wcześniej i schłodzić w zredukowanym płynie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
2
Podawać w temperaturze pokojowej lub podgrzać na małym ogniu do ogrzania.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia61
Magazyn