Cytrusowe Ciasto Szyfonowe
Cytrusowe ciasto szyfonu może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, białka jaj, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cytrusowe Ciasto Szyfonowe, Cytrusowa Sałatka Szyfonowa, oraz Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz proszek do pieczenia, sól, cukier 7 uncji i mąkę w dużej misce, mieszając trzepaczką, aż mieszanina zostanie dobrze połączona.
W średniej misce wymieszać skórkę pomarańczową i 5 kolejnych składników (przez żółtka) mieszając trzepaczką.
Do mieszanki mąki dodać skórkę, mieszając, aż będzie gładka.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawaj pozostały 1 uncję cukru, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę mąki; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj.
Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, równomiernie rozłożone. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 325 przez 45 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz. Cukier puder przesiać na wierzch ciasta.