Cynamonowe skręty z sosem Kardamonowo-miodowym
Przepis cynamon skręca się z kardamonem-można zrobić sos do maczania miodu w około 24 minuty. Za 2,67 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 85g tłuszczu i w sumie 1311 kalorii. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, mielony cynamon, mielony kardamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 60%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują 20 minutowe skręty cynamonu z sosem do maczania serków śmietankowych, Pieczone skórki z kurczaka w skórce kokosowej z sosem musztardowo-miodowym (Paleo, Whole30) - za mało cynamonu, oraz Miękki Precel do żucia z domowym sosem do maczania sera.
Instrukcje
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Odłóż na bok.
W płytkiej misce wymieszaj cynamon, sezam, kardamon i brązowy cukier. Skręć razem 2 kawałki ciasta, aby uzyskać kształt liny. Ściśnij końce razem, aby uszczelnić.
Posmaruj ciasto ubitym jajkiem i delikatnie obtocz w mieszance cynamonowej, aż się pokryje.
Ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciastem.
Piecz przez 12 do 14 minut, aż się zarumienią i zarumienią. Ostudzić na ruszcie.
W małej misce wymieszaj miód, sok z cytryny, cukier puder, 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/2 łyżeczki kardamonu na gładką masę.
Wlać do małej miski do zanurzania.
Ułóż ciastka na półmisku i podawaj z sosem do maczania.