Cynamon przetarty łosoś z kuskusem i jogurtem harissa
Przepis cynamon przetarty łosoś z kuskusem i jogurtem harissa można zrobić w około 25 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka kuskusu, tłustego jogurtu greckiego, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 85 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Harissa-Sałatka Ze Stekiem I Marchewką, Harissa grillowane kotlety wieprzowe z sałatką pomidorowo-brzoskwiniową, oraz Harissa kuskus.
Instrukcje
W misce umieścić kuskus, sułtanki, większość kolendry, 1 łyżeczkę cynamonu i trochę przypraw.
Zalać gorącym bulionem warzywnym i odstawić na 5 min do namoczenia.
Wymieszać szczyptę cynamonu, miodu i oleju. Łososia posmarować blachą do pieczenia, rozłożyć na miodzie i doprawić. Gotować pod gorącym grillem przez około 8 minut, aż ryba zostanie ugotowana.
W międzyczasie, zawirować razem harissa i jogurt. Kuskus podlewamy widelcem i podajemy z rybą i jogurtem, posypujemy pozostałą kolendrą i fasolką szparagową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.