Curry zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym

Curry zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ghee / masło klarowane, nasiona kolendry, jogurt, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa squasha zimowego curry z czerwoną soczewicą, mlekiem kokosowym i małżami, Zupa Z Czerwonej Soczewicy I Mleka Kokosowego, oraz Curry Zupa Z Soczewicy Kokosowej.
Instrukcje
Wlać żółty groszek i czerwoną soczewicę do miski z dwoma łyżkami jogurtu, kefiru, serwatki, soku z cytryny lub octu i przykryć gorącą wodą o dwa cale. Soczewicę i groszek należy namoczyć na dziesięć do dwunastu godzin, następnie odsączyć i dokładnie spłukać.
Podgrzej żeliwną patelnię na umiarkowanie wysokim płomieniu, aż będzie gorąca, a następnie wrzuć kolendrę, kminek, kozieradkę i nasiona kardamonu, stale mieszając, aż do dobrze upieczonego, o dwóch minutach.
Wyjąć z patelni opiekane przyprawy i zmiażdżyć ręcznie moździerzem i tłuczkiem lub zmielić w młynku do przypraw. Rozpuścić ghee w garnku z ciężkim dnem nad umiarkowanym płomieniem, a następnie wrzucić szalotkę i imbir, smażyć do pachnącego-około trzech do czterech minut. Wymieszać w tosty przyprawy, curry i pieprz cayenne, i kontynuować gotowanie przez kolejną minutę lub dwie.
Do garnka wlać namoczoną, opłukaną i osuszoną soczewicę oraz groszek z wywarem z kurczaka i sosem rybnym. Zmniejszyć ogień i gotować zupę, aż soczewica i groszek split są gotowane przez, o czterdzieści pięć minut.Zupę przecedzić blenderem zanurzeniowym lub przepuścić przez foodmill, następnie wymieszać z mlekiem kokosowym i rodzynkami i dalej gotować około dziesięciu minut.
Podawać z jogurtem, kolendrą i świeżą limonką.