Curry Zupa Jabłkowa

Curry Zupa Jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Curry Apple Soup. Ten przepis służy 6 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, garam masala, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Curry Zupa Jabłkowa, Curry Zupa Jabłkowa, oraz Curry Kalafiorowa Zupa Jabłkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Cebulę ugotować w roztopionym maśle, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wymieszać kolendrę, garam masala, kminek, i kurkuma z cebulą; gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać mąkę do mieszanki cebuli; gotować, aż mąka ciemnieje, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Wlać wodę do garnka. Rozpuścić bulion w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodać jabłka i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Do zupy wrzucić chutney i sok z cytryny; zdjąć garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wlać zupę do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę na miejscu ręcznikiem. Pulse blender kilka razy przed wyjściem na blend. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Garnek opłukać do czysta, wlać do garnka przecieraną zupę i podgrzewać na średnim ogniu, aż zacznie się gotować. Całkowicie wyłączyć ogrzewanie. Doprawić solą i pieprzem. Zupa z kadzi do miski; top każdej porcji z odrobiną jogurtu służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn