Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni

Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni
Curry zupa z dyni z pikantnymi pestkami dyni może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.19 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz pestki dyni, cebulę, złote smaczne jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa dyniowa z curry pestek dyni, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Makeover Z Pestek Dyni: Curry Z Pestek Dyni.

Instrukcje

1
Przygotuj pestki dyni: w misce wymieszaj razem cayenne, cukier i sól. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Gdy masło skwierczy, dodać pestki dyni i gotować, mieszając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posypać mieszanką przypraw i nadal gotować, mieszając, aż nasiona są tosty, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
3
Wyjąć do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Zupa: masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj cebulę, jabłka i imbir i smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
ImbirImbir
CebulaCebula
6
Mąkę, kminek, curry i proszki chili posypać mieszanką cebuli i mieszać przez 1 minutę (mieszanina będzie sucha).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
7
Stopniowo ubijaj bulion i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie gęstnieć, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Ubić dynią i mlekiem kokosowym. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do niskiego wrzenia i gotować przez 5 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
10
Pracując partiami, wlać zupę do blendera i zmiksować na gładką masę. Wróć do garnka, aby się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
11
Podawać na gorąco, w razie potrzeby posypane jogurtem i posypane pestkami dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
JogurtJogurt
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn