Curry z ziemniaków i grochu (Aloo Matar)
Przepis ziemniaki i groch Curry (Aloo Matar) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, groszek, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 340 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Aloo Matar curry, jak zrobić Aloo matar | SOS aloo matar, Aloo Matar: Indyjski Pean i Curry ziemniaczane, oraz aloo gobi matar, jak zrobić Aloo gobi matar curry.
Instrukcje
W blenderze połącz pomidor, czosnek i imbir. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
W dużej żeliwnej patelni ustawić na średnim ogniu, dodać cynamon, goździki, i kardamon. Suchy pieczeń, stale mieszając, aż bardzo pachnące, około jednej minuty.
Wlać olej rzepakowy i dodać nasiona kminku. Kiedy nasiona kminku zaczynają skwierczeć, dodaj cebulę. Dobrze wymieszać, aż cebula będzie równomiernie pokryta pachnącym olejem. Włącz ogień do średnio-wysokiej, i gotować, aż cebula zaczynają się brązowieć, dwa do czterech minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, często mieszając, przez trzy minuty.
Wlać zawartość blendera i mieszać do momentu włączenia. Następnie dodaj sól, kurkumę, pieprz cayenne i 1/4 szklanki wody. Mieszaj, aż wszystko się połączy, a następnie zmniejsz ciepło do medium. Gotować na stałym wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zaczynają stawać się miękkie, a olej zaczyna oddzielić się od sosu, o 12 protokół. Być może trzeba zmniejszyć temperaturę do niskiego, aby nie gotować.
Wlać jeszcze dwie szklanki wody i groszek. Utrzymuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki są całkowicie ugotowane, o 10 protokół. Dodaj krem i garam masala i gotuj delikatnie przez dodatkowe dwie minuty. W razie potrzeby doprawić do smaku większą ilością soli.
Dekoruj świeżymi liśćmi kolendry.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Indaba Chenin Blanc. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.