Curry z jajkiem kokosowym z czerwonym ryżem i chrupiącą szalotką
Przepis Kokosowe jajko Curry z czerwonym ryżem i chrupiącą szalotką może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 11g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Jeśli masz pory, kurkumę, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, Crispy Tofu & Rice Noodles In Red Curry Coconut Sauce, oraz Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby ryż: w średnim sosie patelni na średnim ogniu, ogrzać olej z orzeszków ziemnych, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodać pory i posypać odrobiną soli, aby wyciągnąć ich wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Saute aż zmiękną.
4
Dodać ryż i mieszać, aż każde ziarno będzie pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®
Cienki-
5
Dodać liście laurowe i wywar. Doprowadzić do wrzenia i gotować 20 minut bez zdejmowania pokrywki. Gdy ryż wchłonie płyn i zostanie ugotowany, zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Aby zrobić curry: napełnij dużą patelnię sosu w połowie wody i doprowadzić do wrzenia. Delikatnie dodać jajka, opuszczając je do wody za pomocą dużej łyżki. Gotować przez 14 minut. Uwaga kucharza: obniżyć ogień, jeśli patelnia SOS zaczyna się gotować. Natychmiast włóż jajka do miski z lodowatą wodą, aby zapobiec tworzeniu się szarego pierścienia wokół krawędzi żółtek. Pozostawić jajka do ostygnięcia na kilka minut, następnie obrać jajka i pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Na dużej patelni, rozgrzać kilka łyżek oleju z orzeszków ziemnych, a gdy mieni się, dodać cebulę i czosnek, i gotować, aż złoty kolor. Podczas gotowania, suche tosty chiles, nasiona kolendry, i nasiona kminku w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając co jakiś czas, aby utrzymać je przed spaleniem. Toast chiles aż pachnące, a następnie zmielić w młynku do przypraw, aż drobno zmielone.
Dodać mleko kokosowe i wodę. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia, a następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut do opracowania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
10
Połówki jaj umieścić w sosie curry w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Delikatnie wymieszać w obfitej garści kolendry. Uważaj na jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Curry
3 łyżki Oleju Roślinnego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
11
Napełnij małą patelnię sosem z olejem arachidowym do 2 cali po bokach patelni. Wrzucić szalotki w mące ryżowej, i sprawdzić, czy olej jest gotowy upuszczając pierścień szalotki w nim powinien natychmiast skwierczeć i podnieść się do góry i rozpocząć brązowienie. Szalotki smażyć partiami i po zakończeniu układać na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Mąka Ryżowa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Złóż każdy talerz z łyżką ryżu, obfite Chochla z sosem curry, i pół jajka.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.