Curry z jajkiem kokosowym z czerwonym ryżem i chrupiącą szalotką

Curry z jajkiem kokosowym z czerwonym ryżem i chrupiącą szalotką
Przepis Kokosowe jajko Curry z czerwonym ryżem i chrupiącą szalotką może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 11g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Jeśli masz pory, kurkumę, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, Crispy Tofu & Rice Noodles In Red Curry Coconut Sauce, oraz Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ryż: w średnim sosie patelni na średnim ogniu, ogrzać olej z orzeszków ziemnych, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać pory i posypać odrobiną soli, aby wyciągnąć ich wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Saute aż zmiękną.
4
Dodać ryż i mieszać, aż każde ziarno będzie pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
5
Dodać liście laurowe i wywar. Doprowadzić do wrzenia i gotować 20 minut bez zdejmowania pokrywki. Gdy ryż wchłonie płyn i zostanie ugotowany, zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Aby zrobić curry: napełnij dużą patelnię sosu w połowie wody i doprowadzić do wrzenia. Delikatnie dodać jajka, opuszczając je do wody za pomocą dużej łyżki. Gotować przez 14 minut. Uwaga kucharza: obniżyć ogień, jeśli patelnia SOS zaczyna się gotować. Natychmiast włóż jajka do miski z lodowatą wodą, aby zapobiec tworzeniu się szarego pierścienia wokół krawędzi żółtek. Pozostawić jajka do ostygnięcia na kilka minut, następnie obrać jajka i pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Na dużej patelni, rozgrzać kilka łyżek oleju z orzeszków ziemnych, a gdy mieni się, dodać cebulę i czosnek, i gotować, aż złoty kolor. Podczas gotowania, suche tosty chiles, nasiona kolendry, i nasiona kminku w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając co jakiś czas, aby utrzymać je przed spaleniem. Toast chiles aż pachnące, a następnie zmielić w młynku do przypraw, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj mielone chiles do mieszanki cebuli, wraz z kolendrą, nasiona kminku, i kurkuma, i saute przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodać mleko kokosowe i wodę. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia, a następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut do opracowania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
10
Połówki jaj umieścić w sosie curry w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Delikatnie wymieszać w obfitej garści kolendry. Uważaj na jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
11
Napełnij małą patelnię sosem z olejem arachidowym do 2 cali po bokach patelni. Wrzucić szalotki w mące ryżowej, i sprawdzić, czy olej jest gotowy upuszczając pierścień szalotki w nim powinien natychmiast skwierczeć i podnieść się do góry i rozpocząć brązowienie. Szalotki smażyć partiami i po zakończeniu układać na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Złóż każdy talerz z łyżką ryżu, obfite Chochla z sosem curry, i pół jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
Groszek Goya®Groszek Goya®
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
13
Udekoruj smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
14
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn