Curry pasternak mash
Curry pasternak mash jest przystawką, która służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i pierwotny przepis ma 391 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mleka, pasternak, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zacieru pasternakowego z jabłkiem, Pasternak I Zaciery Ziemniaczane, oraz Zacieru Pasternakowo-Jabłkowego.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym rondlu, dodać pasternak i gotować przez 5 minut, aż zaczną się karmelizować.
Dodać curry i miód i gotować przez 2 min.
Dodać mleko, doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż pasternak będzie bardzo miękki. Rozgnieść maserem ziemniaczanym i doprawić do smaku.