Curry papryka i Edamame

Curry papryka i Edamame
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry papryki i Edamame spróbować. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 18g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz Curry, soję edamame, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Curry Edamame, Curry Faszerowane Papryki, oraz Curry kukurydza i słodka czerwona papryka.

Instrukcje

1
W rondlu 2-quart, podgrzać ryż i 1 szklankę wody do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć pokrywką; gotować na wolnym ogniu od 15 do 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki. (Trzymaj pokrywkę na patelni, aż ryż się ugotuje 15 minut przed sprawdzeniem, czy woda została wchłonięta. Para gotującej się wody jest niezbędna do gotowania ryżu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Tymczasem czosnek obrać i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Każdą paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyciąć nasiona i membranę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Pokroić każdą połowę w paski 1/2 cala, a następnie przeciąć paski w poprzek na pół, aby odmierzyć 3 filiżanki.
5
Cebulę obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Umieść każdą połowę, przyciąć stronę w dół, na desce do krojenia; pociąć wzdłuż na trzecie, a następnie pokroić w poprzek na trzecie, aby uzyskać około 1-calowe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj curry; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając, aby zapobiec przypaleniu i rozwinąć smak. Wymieszaj czosnek, paprykę, cebulę, edamame, sól i 1/4 szklanki wody (dodaj wodę na koniec, aby się nie rozpryskiwała). Gotować 2 protokół, często mieszając i skrobanie dno patelni wymieszać curry z warzywami. Przykryć pokrywką; gotować około 4 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Otwórz puszkę mleka kokosowego i wymieszaj mleko widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie i kremowe. Odmierz 1 szklankę mleka kokosowego i wymieszaj z mieszanką warzywną. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Wlać pozostałe mleko kokosowe do pojemnika do przechowywania; przykryć i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
11
Podawać na ryżu i posypać kolendrą i nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn