Curry papryka i Edamame
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry papryki i Edamame spróbować. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 18g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz Curry, soję edamame, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Curry Edamame, Curry Faszerowane Papryki, oraz Curry kukurydza i słodka czerwona papryka.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, podgrzać ryż i 1 szklankę wody do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć pokrywką; gotować na wolnym ogniu od 15 do 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki. (Trzymaj pokrywkę na patelni, aż ryż się ugotuje 15 minut przed sprawdzeniem, czy woda została wchłonięta. Para gotującej się wody jest niezbędna do gotowania ryżu.)
Tymczasem czosnek obrać i drobno posiekać.
Każdą paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyciąć nasiona i membranę.
Pokroić każdą połowę w paski 1/2 cala, a następnie przeciąć paski w poprzek na pół, aby odmierzyć 3 filiżanki.
Cebulę obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Umieść każdą połowę, przyciąć stronę w dół, na desce do krojenia; pociąć wzdłuż na trzecie, a następnie pokroić w poprzek na trzecie, aby uzyskać około 1-calowe kawałki.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj curry; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając, aby zapobiec przypaleniu i rozwinąć smak. Wymieszaj czosnek, paprykę, cebulę, edamame, sól i 1/4 szklanki wody (dodaj wodę na koniec, aby się nie rozpryskiwała). Gotować 2 protokół, często mieszając i skrobanie dno patelni wymieszać curry z warzywami. Przykryć pokrywką; gotować około 4 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie.
Otwórz puszkę mleka kokosowego i wymieszaj mleko widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie i kremowe. Odmierz 1 szklankę mleka kokosowego i wymieszaj z mieszanką warzywną. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gorąco.
Wlać pozostałe mleko kokosowe do pojemnika do przechowywania; przykryć i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Podawać na ryżu i posypać kolendrą i nerkowca.