Curry Mussels a la Jean-Georges
Curry małże a la Jean-Georges może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać curry, sól i pieprz, małże, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parowane małże Jeana Georges ' a z trawą cytrynową, tajską bazylią, Chi, Jean-Georges Vongerichten ' s Crisp Savory Roast Chicken, oraz Sałatka z jarmużu Jean-Georges ' a Vongerichtena z parmezanem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masło masło w rondlu wystarczająco duży, aby pomieścić wszystkie małże. Włączyć ciepło na średnie. Po rozpuszczeniu masła, dodać szalotki i gotować około 3 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodać białe wino i małże, doprowadzić ciepło do wysokiej, i przykryć. Gotować, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż małże się otworzą, o 8 protokół.
Usuń małże za pomocą łyżki szczelinowej.Odcedź płyn do miski, wytrzyj patelnię, a następnie Przywróć płyn do czystej (bez ziarnistości) patelni. Doprowadzić do wrzenia, dodać śmietanę i curry. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, dodać sok z cytryny i gotować o 3 więcej minut. Smak i dostosować przyprawy z solą i białym pieprzem lub trochę więcej curry. Nie dodawać tyle curry, aby przesadnie zdefiniować SOS. Niuans jest twoim celem. Włóż małże do garnka i delikatnie podgrzej.
Przełożyć do miski i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.