Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Curry Mussel Pilaf może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, sos pieprzowy, orzeszki ziemne prażone na sucho i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem, Curry Mussel Pan Roast, oraz Curry zupa z małży i dyni.
Instrukcje
1
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj małże; przykryć i gotować 3 protokół lub do otwarcia muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
3
Wyjąć z ognia i wyrzucić nieotwarte muszle. Fajne małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
4
Wyjmij mięso ze skorupek i wyrzuć skorupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Mięso
5
Połączyć mięso i sok z limonki w misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać pastą curry; podsmażyć 1 minutę. Wymieszać ryż i 5 kolejnych składników( ryż przez mleko); gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania. Wymieszaj z orzeszkami ziemnymi, bazylią, solą, sosem pieprzowym i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Ostry Sos
Pasta Curry
Orzeszki Ziemne
Czosnek
Bazylia
Mleko
Ryż
Sól
8
Umieść 1 1/2 szklanki mieszanki ryżu na każdym z 4 talerzy; top z 1/2 szklanki Małży.
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.