Curry Mussel Pilaf

Curry Mussel Pilaf
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Curry Mussel Pilaf może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, sos pieprzowy, orzeszki ziemne prażone na sucho i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem, Curry Mussel Pan Roast, oraz Curry zupa z małży i dyni.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj małże; przykryć i gotować 3 protokół lub do otwarcia muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
3
Wyjąć z ognia i wyrzucić nieotwarte muszle. Fajne małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
4
Wyjmij mięso ze skorupek i wyrzuć skorupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
5
Połączyć mięso i sok z limonki w misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać pastą curry; podsmażyć 1 minutę. Wymieszać ryż i 5 kolejnych składników( ryż przez mleko); gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania. Wymieszaj z orzeszkami ziemnymi, bazylią, solą, sosem pieprzowym i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ostry SosOstry Sos
Pasta CurryPasta Curry
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
MlekoMleko
RyżRyż
SólSól
8
Umieść 1 1/2 szklanki mieszanki ryżu na każdym z 4 talerzy; top z 1/2 szklanki Małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
RyżRyż
9
W razie potrzeby udekorować wapnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn