Curry kokosowy Kurczak z Chutney
Przepis Curry kokosowy Kurczak z Chutney może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis służy 4. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz kurczak, kokos, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki kokosowo-Curry z chutney Mayo, czerwony Chutney kokosowy, Chutney kokosowy w stylu Kerala dla idli, dosa, oraz kolendra coconut chutney, jak zrobić kolendra coconut chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400ºF. Spryskaj duży arkusz ciastek sprayem do gotowania.
W płytkiej misce ubić jajko. W dużej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść bułkę tartą, kokos i curry. Kurczaka zanurzyć w jajku.
Umieścić w torbie okruchy chleba; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Umieść kurczaka na prześcieradle.
Piec 15 do 20 minut, obracając raz, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a powłoka będzie złotobrązowa.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner]()
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!