Kalmary Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 7 i kosztuje $3.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rosół z kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w holenderskim piecu na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodać pomidora i następne 7 składników; gotować na średnim ogniu 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj mleko kokosowe i następne 5 składników; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Pokroić kalmary na 1-calowe kawałki; dodać do sosu curry, i gotować na średnim ogniu 2 do 3 minut lub aż kalmary jest nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Curry
Kałamarnica
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.