Curry kalafior z ciecierzycą i pomidorami

Curry kalafior z ciecierzycą i pomidorami
Curry kalafior z ciecierzycą i pomidorami może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1043 kalorie, 13g białka, oraz 98 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz imbir, chiles, kalafior, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Curry Kalafior Z Ciecierzycą I Pomidorami, Kolacja: Curry Kalafior Z Ciecierzycą I Pomidorami, oraz Curry ciecierzyca, kalafior i szpinak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać ghee w głębokiej patelni lub garnku nad średnim płomieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę, curry, i imbir; gotować i mieszać przez kilka minut, aby zmiękczyć cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać pomidory i gotować, mieszając, aż pomidory rozbić i zmięknąć, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4
Wymieszać z kalafiorem, ciecierzycą, pastą pomidorową i 1 szklanką wody; wszystko razem wymieszać. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest miękka, o 15 do 20 protokół. Odsłaniaj i kontynuuj gotowanie, aż nadmiar wilgoci wyparuje, a kalafior i ciecierzyca zostaną pokryte gęstym sosem. Doprawić solą do smaku i udekorować kolendrą przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Włożyć masło do ciężkiego rondla na umiarkowanym ogniu, obracać garnek wokół, aby upewnić się, że powoli topi się i nie skwierczy lub brązowy. Zwiększyć ogień i doprowadzić masło do wrzenia. Gdy powierzchnia jest pokryta pianką, delikatnie zamieszaj i zmniejsz ciepło do najniższego możliwego ustawienia. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte i niezakłócone przez 45 minut, aż mleko w dolnej części patelni zmieni się na złoty kolor, a masło na górze jest przezroczyste. Szczep ghee przez sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Ghee powinny być doskonale jasne i pachną orzechowo; wlać do szklanego słoika i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
GheeGhee
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Tosty całe przyprawy (kolendra, kminek, koper włoski, goździki, musztarda, kardamon i pieprz) i chiles w małej suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aby zapobiec ich spalanie. Tosty przez kilka minut, aż przyprawy pachną pachnące. W czystym młynku do kawy zmiel tosty razem na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj kurkumę i daj jej kolejny szybki szum do połączenia. Używaj mieszanki przypraw natychmiast lub przechowuj w szczelnym słoiku tak długo, jak 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
KurkumaKurkuma
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn