Curry Homar
Curry Homar wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką przyprawy, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Roladki Z Homara Curry, West Indian Curry Krab i homary ciasta, oraz Curry Cous Cous i ogon homara na parze.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj ogony homara; wróć do wrzenia i gotuj 5 minut.
Ogony wyjąć z wody szczypcami kuchennymi; spłukać pod zimną wodą.
Ostrym nożem ściąć zewnętrzną krawędź ogona, aby usunąć skorupę.
Usunąć mięso; pokroić na kawałki. Wyrzucić skorupę.
Podsmażyć cebulę i jabłko na maśle na małej patelni; wymieszać z mąką i solą.
Dodać bulion z kurczaka; gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż sos zacznie gęstnieć. Wymieszać z bitą śmietaną; gotować, aż sos będzie gładki i zagęszczony.
Dodać curry; dobrze wymieszać.
Dodaj zarezerwowanego homara; gotuj, aż Homar zostanie dokładnie podgrzany.
Łyżka ryżu, i służyć z kilku z następujących: (o 1 szklanka każdy) chutney, płatki kokosowe, posiekane twardo gotowane jajko, pokruszony boczek, solone orzeszki ziemne, i rodzynki.