Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać Curry-cytrusowe kalafior zupa z Seared przegrzebki i chrupiące szalotki spróbować. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 354 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Mieszanka przegrzebków morskich, madras curry w proszku, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa z chrupiącą szalotką, Kremowa zupa kalafiorowa "bez kremu" z chrupiącą szalotką, oraz Zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami, olejem cytrynowym i amerykańskim kawiorem.
Instrukcje
Oddzielne pierścienie szalotki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, i gotować 9 minut lub aż złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Szalotki odsączyć na papierowych ręcznikach; posypać 1/4 łyżeczki soli. Odstawić.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki białego pieprzu, kalafiora i 6 kolejnych składników. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i dusić 10 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Połowę mieszaniny przetworzyć w blenderze, aż będzie gładka, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną. Powrót puree do holenderskiego pieca. Wymieszaj soki pomarańczowe i cytrynowe. Trzymaj ciepło.
Podgrzać pozostałe 4 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki białego pieprzu wymieszać z mąką w płytkiej misce. Pogłębiać przegrzebki w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Gotować przegrzebki na patelni 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Zupa z kadzi do 4 płytkich misek; miejsce 4 przegrzebki w środku każdej miski, i posypać chrupiące szalotki.
Dekorować, w razie potrzeby.