Curry Cytrusowa Quinoa z rodzynkami i prażonymi migdałami
Przepis na Curry Citrus Quinoa z rodzynkami i prażonymi migdałami można przygotować w około 2 godziny i 30 minut . Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 246 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwy z oliwek, soli morskiej, cebuli i miodu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60% . Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami , Katalońska zupa pomidorowo-cukiniowa z miętą i prażonymi migdałami oraz Owsianka Quinoa z musli jabłkowym, Skyr i tostami z miodem .
Instrukcje
Komosę ryżową, bulion warzywny i wodę zagotuj w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka, a woda zostanie wchłonięta, około 15 do 20 minut.
Podczas gdy komosa ryżowa się gotuje, przygotuj sos, mieszając w misce sok pomarańczowy, sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, miód i curry w proszku. Wymieszaj ugotowaną komosę ryżową, czerwoną cebulę i rodzynki; doprawić do smaku solą morską. Przykryć, schłodzić w lodówce kilka godzin, aż zastygnie.
Bezpośrednio przed podaniem dodaj połowę prażonych migdałów.
Posypać na wierzch pozostałymi migdałami i podawać.