Cukinia z farszem Quinoa
Cukinia z farszem Quinoa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 530 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, quinoa, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Zdrowe i pyszne: Grillowana cukinia z farszem Quinoa, Quinoa z dyni, żurawiną i pistacjami (Quinoa "farsz"), oraz Łatwy Farsz Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. w dużym rondlu, połączyć quinoa i 1 szklanka wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender i woda jest wchłaniana, 12 do 15 minut. W międzyczasie cukinię przeciąć na pół wzdłuż i zebrać nasiona. Ułóż w dużym naczyniu do pieczenia, pokrój bok do góry. Puch quinoa i złożyć w fasoli, pomidory, migdały, czosnek, 1/2 szklanki parmezanu, i 3 łyżki oleju. Łyżka mieszaniny do cukinii. Top z pozostałą łyżką oleju i 1/4 szklanki parmezanu. Przykryć folią i piec, aż cukinia będzie miękka, 25 do 30 protokół.
Zdjąć folię i piec do złotego, 8 do 10 protokół.