Cukinia, ser i placki ziołowe
Cukinia, ser i placki ziołowe to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grubej soli morskiej, dodatek: pełnoziarnisty jogurt, grubo cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cukinia-placki ziołowe z jogurtem czosnkowym, Placki z cukinii z ziołowo-czosnkowym Aioli, oraz Placki z cukinii z sałatką ziołowo-Mozzarellową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukinię z solą, następnie odcedzić w durszlaku ustawionym nad miską, 1 godzinę.
Wymieszać razem cukinię i pozostałe składniki frytki. Dobrze doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Pozostawić mieszaninę na 15 minut.
Rozgrzać wystarczająco dużo olejów do smażenia, aby zmierzyć 3/4 cala w głębokim 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu rejestruje 177°.
Łyżka ubijając łyżki mieszaniny frytki na oleje i smażyć w małych partiach bez tłoczenia, obracając frytki, aż do złotego koloru, około 1 minuty.
Przenieść placki z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia i powrót oleju do 177° między partiami.