Cukinia Nadziewana Ziołami
Cukinia nadziewana ziołami to bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz bułkę tartą, tymianek, cukinię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ser Nadziewane Ziołowe Klopsiki Z Cukinii, Szpinak i kalafior ziołowy kuskus faszerowana cukinia, oraz Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh.
Instrukcje
Odciąć cienki plasterek z wierzchołków okrągłej cukinii i wyrzucić je. Za pomocą małej łyżki zeskrobać mięso, pozostawiając ścianę o grubości 1/4 cala. Grubo posiekaj miąższ i wyciśnij do sucha.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż ledwo zmięknie, o 3 protokół.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Dodać cebulę, czosnek, pomidor i zeskrobane z cukinii miąższ i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 4 protokół.
Dodaj do miski i przechowywać w lodówce przez 20 protokół. Wymieszać z szynką, ryżem, natką pietruszki i tymiankiem i doprawić solą i pieprzem.
Doprawić cukinię solą i pieprzem, a na zewnątrz posmarować oliwą z oliwek. W małej misce natrzeć bułkę tartą z pozostałym 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek. Nadzienie ułożyć w miseczkach i ułożyć na wierzchu okruchy. Ustawić cukinię na blasze do pieczenia i piec przez około 40 minut, lub do miękkości i podgrzewane przez.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.